Kött, rök och kärlek

TXBBQ

Föregående inlägg handlade om viljan att äta mer grönsaker och mindre kött, kanske helst inget alls. Det var i ärlighetens namn ganska mycket teori och utopi. I praktiken blir det alldeles för ofta som det brukar: kött. För det är gott och bekvämt och just så som det brukar vara.

Boken ovan, Jonas Crambys snålvattenalstrande ”Texas BBQ: Kött, rök och kärlek”, är en jättebra inspirationskälla för den som vill äta mer kött. Det händer ju så förbenat spännande saker med de där bogarna, läggarna och biffarna när de kommer i kontakt med rök och indirekt grillvärme under lång tid. Det är svårt att tänka på djuretik med en perfekt pulled beef sandwich i näven, märker jag.

Just nu är min hjärna alldeles för drabbad av sömnbrist för att problematisera det här med vego kontra kött så mycket som jag skulle vilja. Det är en viktig diskussion, men vi tar den en annan gång. Läs Cramby så länge.

För den här boken har så bra recept på barbecuesåser och sidorätter att jag till och med skulle rekommendera den till Morrissey vilken dag som helst. De där lökringarna, alltså. Jag har aldrig lagat något som har ett sådant obalanserat förhållande mellan tiden rätten tar att laga och tiden den tar att äta upp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s